In heel Nederland kan binnen 6 minuten worden gestart met reanimeren bij een hartstilstand. Een enorme mijlpaal waar duizenden levens per jaar mee worden gered. Deze mijlpaal hebben we bereikt dankzij de bijdrage van de burgerhulpverlener.

Ook jij kan je inzetten voor een hartveilige buurt. En dat vinden wij niet vanzelfsprekend, maar heel bijzonder. Het is zo ontzettend belangrijk! Niet alleen voor de mensen die een hartstilstand krijgen, maar ook voor hun naasten.

 

Want door jouw inzet geef jij de mensen die een hartstilstand overkomt een kans van leven. Een leven waarin zij hun kinderen of kleinkinderen kunnen zien opgroeien. Nog steeds iemands man of vrouw, vriend of vriendin, broer of zus of kind kunnen zijn. En kunnen genieten van alles wat het leven zo mooi maakt.

 

Ons land is het eerste land ter wereld met een landelijk reanimatie oproepsysteem waar zoveel burgerhulpverleners en AED's bij zijn aangemeld. Wij zijn uniek in de wereld en dat is iets waar we allemaal heel trots op mogen zijn. Daarom is de inzet van de burgerhulpverlener hard nodig, want elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Zij zijn afhankelijk van snelle hulp van vrijwilligers en AED's in de buurt.

U kunt het verschil maken tussen leven en dood.